Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy gyilkos új világ 3.

2011.03.12

Jó ideje gyalogolhattunk már, amikor egy nagyon furcsa dolgot pillantottunk meg. Elképedve torpantam meg a látványtól. Lovasok érkeztek kelet felől. Mindenféle ember volt köztük: kínai, mongol, török, de még japán is. A japán lovastól megtudtam, hogy ő szamuráj családból származik, s amikor a harcosok elözönlötték a Földet, magára vette ősei páncélját, s útnak indult. A családja meghalt az üldözések során, s a társai is mind hasonlóképpen jártak. Később elmondta nekem, hogy a teljes neve a Seikyou Senshi, de a Senshi-t szégyelli, az ugyanis harcost jelent, és ez emlékezteti a gyilkos harcosokra. Így, csak a Seikyou-t használja, el sem mondja másoknak a keresztnevét. A Seikyou azt jelenti, erős és ő erre büszke. Az egyik kínai férfit Long-nak hívták, ami sárkányt jelent, a többi nevét ő sem árulta el, a másik kínait Xue Wang-nak nevezték, az ő nevét egyáltalán nem tudom, mit jelenthetett. A török embert Kara Karul-nak hívták, ami annyit tesz, fekete karvaly. Seikyou mindig jókat mulatott a nevén, s előszeretettel szólította őt Kara-nak, ugyanis az japánul azt jelenti, üres. A mongol férfi neve Düjren volt.

            Mivel én csak japánul tudok, azt is üggyel-bajjal, a többi lovassal nehezen értettem meg magam. Karul viszont elkezdett tanulni magyarul, és ez sokat segített. Long is barátságos volt, de Xue Wang és Düjren kevésbé. Dürjen ettől függetlenül rendes ember volt, csak amolyan magának való. Xue Wang-tól viszont féltem és ő ezt tudta. Noha nem értettem mit mond, mindig csúnyán szinte ugatásszerűen szólt hozzám, már amikor méltóztatott hozzám szólni. Ilyenkor Long inkább nem tolmácsolt. Nem is bántam.

            Seikyou-nak roppant jó érzéke volt ahhoz, hogy kitalálja, honnan érkeznek majd a harcosok, Karul pedig a közeledésüket érezte meg, szóval a csatlakozásuk igen jól jött nekünk. Sokszor mentettek meg minket a bajból, de a lehető legbiztonságosabb hely kiválasztásában is hasznos tanácsot adtak. Hónapokon keresztül vándoroltunk egyik helyről a másikra. Készítettünk könnyű kocsikat, amik segítségével könnyen tudtunk menekülni, helyet változtatni. Bár Xue Wang nem volt hajlandó a lovához kocsit fogni, a többiek segítsége is elegendőnek bizonyult. Ozort tizennégy ember követte. Az átlag életkor viszont 23-24 év körül volt, tehát egy határozottan fiatal csoport voltunk. Abból a 14 emberből 8 volt férfi és csupán 6 a nő. Ezt az arányt „rontotta” a négy lovas.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.