Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ki az a Carlos Mendosa? 2.

2011.03.12

- Szép jó reggelt, főnök! – köszöntem, amint beléptünk az irodájába.

- Jaj, ne! Már megint, Maria?! – kérdezte elkenődve. – Mindig akkor mondod ezt, ha álmodtál valami hülyeséget… Mondd, hogy most nem erről van szó! – a főnök egy alacsony, kopaszodó, köpcös figura, de ilyenkor inkább olyan, akár egy óvodás. Gerhard Steinnek hívják, 62 éves és ex-zsaru. Ez a cég elviekben magánnyomozói iroda, ez is a fő profilunk, de mivel itt vagyok én és még három hasonszőrű „agyguru”, ezek az „ügyek” is becsúsztak a repertoárba. 

- Nem tehetek róla, maga is tudja. – feleltem. – De amúgy sem értem, miért panaszkodik, hisz mindig egy csomó pénzt kaszál az álmainkból.

- Még az a szerencséd, hogy így van! – és vörösödni kezdett a feje egészen a füle hegyéig. – Egyszer azért számolj utána, hogy mennyi költséget okozol a kis álmaiddal nekem. És mondd, mi lesz, ha egyszer nem jön vissza a pénz? Talán kifizeted?

- Jól van, jól van, mintha csak én lennék itt „agyguru”… és persze, akkor hagyjuk szegény tizenéves Carlos Mendosat, hadd öljék meg a csúnya bácsik, remélem, jól fog aludni, főnök! – tudom, hogy zsarolok, de egy percig sem állítottam, hogy jó ember vagyok. Lehet, hogy ezért nem bír Iván?

- Várj csak! Carlos Mendosat mondtál? – a főnök félbeszakított és elgondolkodott egy percre. - Ez a név olyan ismerős…

- Tudom, nekem is…

- Utánanéztél?

- Amennyit a világháló megengedett nekem, persze. Semmi érdemleges.

- Hmm… Jól van. Menjetek, keressétek meg. Nélküle vissza se gyertek. Addig én keresgélek még, hátha találok valamit. Majd hívlak!

- Ez többnyire azt jelenti, hogy nem fog hívni… - mondtam (leginkább) magamnak.

- Nem, ez azt jelenti, hogy ha randiztatok volna, akkor többé nem lenne rád kíváncsi. Jelenesetben… hívni fog. – ezt nagyjából úgy mondta Iván, mintha egy természeti katasztrófát jósolt volna meg.

- És ez neked miért rossz? – kérdeztem rá.

- Nem rossz.

- Akkor miért mondtad úgy, mintha az lenne?

- Nem mondtam úgy.

Most vitatkozzak vele? Minek? De amúgy rettentően idegesítő, hogy nem lehet eligazodni rajta. Vagy csak nekem nem megy... Mindegy. Keressük meg Carlos Mendosa-t!

- És különben is?! Ki a vihar akarna randizni a főnökkel???

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.