Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nihon Kaisha (Japán cég) 5.

2011.03.12

- Ozora-san! – Nakamura színpadias aggodalommal vegyes örömöt mutatva közeledett felém, ahogy Wadával kiszálltunk a taxiból. Yamamoto forgatta a szemét rá. Nekem sem tetszett jobban a dolog.

- Nakamura-san… ano… sumimas…

- Ozora-san, genki? Jól van? Történt valami? – faggatott Nakamura.

- Ozora kisasszony órája megállt, ezért nem vette észre, hogy késésben van. – mentett ki Wada.

- Már azt hittük, valami baja történt! Nem igaz, Yamamoto-san? – fordult a kérdezetthez, aki csak bólintott.

- Indulhatunk? – kérdezte Yamamoto.

- Hogyne… - felelte Szentesi. Így aztán beszálltunk a céges kisbuszba, ami az állomáshoz vitt bennünket. Ott Inter Cityre szálltunk. A jegyeink négyszemélyes blokkokra szóltak, de szerencsére épp egymás mellett voltak, így nem különültek el erősen egymástól. Épp készültem leülni, amikor Nakamura magukhoz hívott:

- Ozora-san, jöjjön, üljön hozzánk! Kochira he, douzo! Jöjjön bátran! – bíztatott bazsalyogva. Én a főnökre néztem, aki bólintott, így mi egyebet tehettem, átültem a japánokhoz. Yamamoto és Nakamura az ablak mellett ültek, így én belül, Wadával szemben, Nakamura mellett ültem le.

*

A hétvégét egy - az ország másik végében lévő - városban és a gyógyfürdőjében töltöttük. Sok külföldi jár ide üdülni és gyógyulni egyaránt, hiszen minőségi szolgáltatást kaphatnak világviszonylatban igen kedvező áron. Japán vendégeink tetszését is elnyerte a hely.

- Ez egy nagyon szép hely. – mondta Yamamoto.

- Micsoda remek fürdő! – Nakamura nagyon lelkes volt. – Igaz, nem olyanok, mint a mieink, de érzem a gyógyító erejét. És milyen szép az a barlangos rész is…

- Örülünk, hogy elnyerte a tetszésüket. – mondta Szentesi. Wada egy szót sem szólt, sőt kifejezetten békés és szelíd volt. Odamentem hozzá és beszélgetni próbáltam vele, mivel Yamamotot és Nakamurát a főnök, Kovács úr és Lechner asszony tartotta szóval.

- Hogyhogy tudsz magyarul?

- Ez magán ügy, illetlenség ilyet kérdezni.

- Vagy úgy, tehát nem egy nyelviskolában tanultad.

- Persze, hogy nem. – és teljesen hülyének nézett. – Szerinted tudnék ilyen folyékonyan, ha nyelviskolában tanulok? Amúgy még akcentusom sincs… ellentétben veled, akin nagyon érződik, hogy az ország melyik megyéjéből származik.

- Jól van! Azért le ne harapd a fejem… - feleltem mérgesen, azzal otthagytam. Wada és én is észrevettük, hogy Yamamoto figyelt minket beszélgetés közben.

Yamamoto Kenshin szimpatikus ember volt számomra, de mégis félelmetes. Mindig csendes és tárgyilagos, nyugodt, nem befolyásolható. Ő is magas volt, de nem annyira szálkás, mint Wada. Idősebb is volt tőle, 38 éves. Az arca nagyon harmonikus, a szemei pedig nem annyira húzottak, mint általában. Lehet, hogy félvér? Wadához képest rövid haja volt, de itthon már elküldték volna borbélyhoz.

            Nakamotoról viszont az volt a benyomásom, hogy a bazsalygása mögött egy róka rejtőzik. Nagyon félreismertem kezdetben. Könnyen befolyásolható, puha személyiségnek hittem. Meglehetősen nagyot tévedtem. Nála megtévesztőbb és manipulatívabb embert még nem is ismertem. Annak ellenére, hogy mennyire kedves a modora, meg voltam győződve róla, hogy sok félelmetes titka van, s akár egy szörnyeteg is lapulhat a lelke mélyén.

Nakamura Hikage. A Hikage árnyékot, árnyat jelent, de a yint[1] is, és ez a jelző valahol passzolt is hozzá. 39 éves, velem hasonló magasságú férfi, aki folyton mosolyog. Rövid fekete haja és körszakálla van. Ő volt a sportosan elegáns típus, aki a zakója alatt kényelmes keleti stílusú inget visel. Itt, nálunk egyszer-kétszer megengedte magának a fekete garbót is a zakó alá. Olyan benyomásom volt, mintha kínai hagyományokat ápolna. Lehetséges, hogy ő is ninja?

Mennyi-mennyi rejtély. De ez a három japán vajon mit akar tőlünk, és most már tőlem is? Mi lehet az oka, hogy ennyi éven keresztül mindig eljöttek ide, látszólag teljesen feleslegesen? Sok kérdés merült fel bennem, és csak ösztönszinten éreztem a választ, ami később majdnem az életembe került.[1] A kínai Jin és Jang  jelképből.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.